Omlægning af realkreditlån 

Omlægning af lån

Er du i tvivl, om du skal omlægge dit kreditforeningslån?

Kontakt din rådgiver og få en beregning

Find rådgiver

Omlægning af kreditforeningslån

Du kan tjene eller spare mange penge, hvis du løbende er opmærksom på at optimere din gæld. I praksis sker det ved at sikre, at især kreditforeningsgælden i huset altid er finansieret med de rigtige lån.

Vi tilbyder rådgivning om låneomlægning og tilbyder en gratis overvågning af dine kreditforeningslån. Det betyder, at du straks bliver kontaktet af os, når der opstår en gunstig mulighed for at omlægge nuværende lån til en bedre løsning.

Med en låneomlægning kan du måske nedbringe din restgæld eller den månedlige udgift, så du kan realisere nogle af dine drømme som f.eks. køb af sommerhus, bil eller måske en rejse. Samtidig kan det afdragsfrie lån også benyttes til at øge opsparingen til pension.

Totalkredit

Hvis du har dit kreditforeningslån hos Totalkredit, kan du med fordel bruge deres app (som kan hentes i Appstore eller Google Play).

I app'en "Totalkredit" kan du både beregne nye lån, tjekke dit lån og meget mere. 

Skal dit lån rentetilpasses?

I perioden op til en rentetilpasning har du mulighed for at ændre vilkårene for dit Tilpasningslån eller F-kort. 

Går du og overvejer, om du skal udnytte tidens lave rente til at låse renten på dit Tilpasningslån i en længere periode på eksempelvis 5 år? 

Kontakt din rådgiver for at høre, om du med fordel kan omlægge dit Tilpasningslån eller F-kort til et lån med fast rente. 

Udløb af afdragsfrihed

Afhængig af din økonomiske situation har du følgende muligheder, når afdragsfriheden på dit lån udløber:

 • Afdrage på dit nuværende lån
  Du kan fortsætte med dit nuværende lån og dermed afdrage lånet over den resterende løbetid. I denne situation vil din ydelse samlet set stige markant, fordi du begynder at betale afdrag - typisk i de næste 20 år.
  Du begynder samtidig at spare op i din bolig i takt med, at din gæld bliver nedbragt. 
  Din bidragssats bliver lavere, netop fordi du begynder at afdrage på lånet.
 • Omlægge til et nyt lån med afdrag
  Du kan lægge dit lån om til et nyt 30-årigt lån med afdrag, hvis din økonomiske situation tillader det. Hvis du vælger denne mulighed, vil din ydelse typisk også stige, men da du har længere tid til at betale din gæld tilbage, vil din ydelse typisk ikke stige lige så meget, som hvis du vælger at fortsætte med dit nuværende lån.
  I denne situation vil du ligeledes begynde at spare op i din bolig i takt med, at du nedbringer din gæld. Og din bidragssats vil alt andet lige blive lavere, fordi du begynder at betale afdrag på din gæld.
 • Omlægge til et nyt afdragsfrit lån
  Du kan lægge dit lån om til et nyt 30-årigt lån med op til 10 års afdragsfrihed, hvis din økonomiske situation tillader det, og din bolig er belånt under 80% af boligens værdi (75% for fritidshuse). 
  Med denne mulighed udskyder du på ny betalingen af afdrag på din gæld. Afhængigt af, hvilken lånetype du vælger, vil din ydelse ikke ændre sig væsentligt. Eftersom du i denne situation ikke begynder at nedbringe din gæld, vil du hurtigere blive påvirket af eksempelvis fald i huspriserne i forhold til, hvis du løbende nedbringer din gæld.
  Det kan være en god ide at optage et nyt lån uden afdrag, fx hvis du bruger den afdragsfrie periode til at afdrage på dyrere gæld. Når den nye afdragsfrie periode udløber, vil din ydelse dog stige markant.

Det kan være fornuftigt at betale af på dit lån og dermed nedbringe din samlede gæld. Men, hvorvidt du skal betale af på din gæld eller ej afhænger af din økonomiske situation og dine ønsker.

Kontakt os

Vi er tilgængelige døgnet rundt