Hvilket hjem drømmer du om?

Drømmebolig

Står du over for et boligkøb eller en renovering af din eksisterende bolig?

Vi tilbyder både boliglån til køb og modernisering af din bolig - uanset om det er hus, ejerlejlighed eller fritidshus/sommerhus.

Vi kan hjælpe dig med:

 • At beregne, hvad du kan købe bolig for, så du kan slå hurtigt til, når den rigtige bolig er der.
 • Den rigtige finansiering af din bolig.
 • Omlægning af dit eksisterende boliglån.

Vi giver dig gode råd med på vejen

Hvis du har brug for en snak om dit boligkøb, er vi klar til at hjælpe dig med at finde den bedste økonomiske løsning. 

Skriv til os

Find ud af, hvad du har råd til

Kontakt os allerede inden du for alvor går på boligjagt.
Så hjælper vi gerne med at regne på, hvad du har råd til at købe for, så din nye bolig kommer til at passe til din samlede økonomi

En boligberegning er en omfattende og vigtig beregning, som tager højde for alle aspekter i din økonomi, så du ikke kommer til at sidde i din nye bolig med et for stramt budget.

Derfor er nedenstående beregning kun vejledende og lavet for at give dig et fingerpeg om, inden for hvilket prisniveau din nye bolig skal befinde sig.

Hvad er et boliglån?

Det er en stor beslutning at købe fast ejendom, og derfor kræver det også nogle overvejelser i forhold til, hvordan den skal finansieres.

Det er de færreste, der kan betale en bolig kontant, og derfor skal de fleste, som køber en bolig, optage et større lån.

Med nedenstående beregner kan du se, hvor stort et beløb, du skal kunne lægge i egenbetaling for at købe den bolig, du har udset dig. 

Typiske spørgsmål om boliglån

Hvad kan du købe for?
Hvis du er på udkig efter en ny bolig, men er i tvivl om, hvor meget du kan købe for, kan du prøve vores låneberegner længere nede på siden eller kontakte os for at få lavet en beregning.
Kan alle tage et boliglån?

Som køber skal du selv kunne betale 5% af prisen på boligen kontant, for at du kan optage et boliglån. Der er nemlig vedtaget ved lov, at man max må låne op til 95% af boligens værdi. Denne lov skal minimere risikoen for, at du sætter dig for dyrt. 

Denne regel har dog visse undtagelser: eksempelvis, hvis du er ung, og ikke har de 5% i kontanter, men til gengæld har en høj indkomst og et højt rådighedsbeløb. 
Det er vores kreditvurdering som afgør den enkelte situation, men i langt de fleste tilfælde kræves der 5% af købesummen opsparet. 

Der er overordnet to typer lån: et banklån og et realkreditlån, som fordeles på følgende måde: 

 • 5 % af boligen skal du selv hoste op til udbetaling
 • 15 % af boligen tages som banklån
 • 80 % af boligen tages som realkreditlån 
Hvad er et boliglån?

Du kan som hovedregel låne forskellen mellem realkreditlånet (75-80%) og din egenfinansiering (mindst 5%) som et boliglån. 

Boliglånet har typisk en højere rente end realkreditlånet, men det er en mere simpel lånetype, som er nemmere at opsige. 

Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditlån udbydes af realkreditinstitutter, og du kan som hovedregel låne op til 80% af boligens værdi i et realkreditlån.

Realkreditlånet har en typisk tilbagebetalingsperiode på 20-30 år ved en betaling af lige store terminsydelser i hele lånets løbetid. 

Et realkreditlån har typisk en lavere rente end andre boliglån. Derfor vælger langt de fleste et realkreditlån som det primære boliglån. 

Realkreditlånet kan tages med enten fast eller variabel rente. 

Realkredit med fast rente
Renten er konstant i hele lånets løbetid. Lånet er et obligationslån og en af fordelene ved dette lån er, at renten ikke ændrer sig. 
Realkredit med variabel rente

Renten kan variere og derfor denne type lån lidt mere risikofyldt end et lån med fast rente. Renten er typisk lavere end ved et fastforrentet lån. 

Fordelen ved dette lån er, at det typisk er billigere end et lån med fast rente - men du risikerer, at ydelsen stiger. 

Der gælder særlige regler, hvis du vil opsige dit realkreditlån: Det kan ikke indfries når som helst. 

Typer af boliglån

Boliglån

Du kan som hovedregel låne forskellen mellem realkreditlånet (75-80%) og din egenfinansiering (mindst 5%) som et boliglån. 

Renten er typisk højere end på et realkreditlån, men til gengæld kan man nemmere indfri lånet tidligere end aftalt.

Realkreditlån

Vi samarbejder med Kreditforeningen Totalkredit, og det giver os mulighed for at tilbyde boligejere næsten alle lånetyper - hvad enten du ønsker kort eller lang løbetid, fast eller variabel rente, afdragsfried eller ej. 

Et realkreditlån udbydes af realkreditinstitutter, og du kan som hovedr

egel låne op til 80% af boligens værdi i et realkreditlån. Realkreditlånet har en typisk tilbagebetalingsperiode på 20-30 år ved en be

taling af lige store terminsydelser i hele lånets løbetid.  Et realkreditlån har typisk en lavere rente end andre boliglån. Derfor vælger langt de fleste et realkreditlån som det primære boliglån. 

Realkreditlånet kan tages med enten faste eller variable renter. 

Realkredit med fast rente
Renten er konstant i hele lånets løbetid. Lånet er et obligationslån og en af fordelene ved dette lån er, at renten ikke ændrer sig. 
Realkredit med variabel rente

Renten kan variere og derfor er der tale om et lidt mere risikofyldt lån. Renten er typisk lavere end ved et fastforrentet lån. 
Der gælder særlige regler, hvis du vil opsige dit realkreditlån: Det kan ikke indfries når som helst. 

Afdragsfrihed

Når du betaler afdrag på dit lån, bliver din gæld mindre, og du sparer dermed op i din bolig. Der kan være situationer i livet, hvor det kan være en fordel, at vente med at betale lånet tilbage.I de situationer kan du få et afdragsfrit lån - du betaler altså kun rente og bidrag, men ikke afdrager på selve gælden.

Andelsboliglån

Du kan bruge et andelsboliglån til at købe eller ombygge en andelsbolig. Banken tager pant i andelsboligen som sikkerhed for lånet. 

Når andelen skal finansieres, sker det via banken og ikke via en kreditforening. Det betyder, at dit eventuelle lån vil være med variabel rente. Det er derfor vigtigt, at der er luft i din økonomi til en eventuel rentestigning

Med variabel rente får du den billigste rente her og nu - med chance for et endnu billigere lån, hvis renten falder i fremtiden og risiko for et dyrere lån, hvis renten stiger.

Låner du mindst 100.000 kr. med variabel rente, kan du få en attraktiv konto til din opsparing eller din daglige økonomi, der har næsten samme rente som lånet. 

Andelsboligkredit

En andelsboligkredit er attraktiv for dig, der har en andelsbolig eller ønsker at købe en. Du får en attraktiv rente, og du kan selv vælge, hvad kreditten skal bruges til. 

Hvorfor vælge en andelsboligkredit? 

En andelsboligkredit giver dig fleksibilitet, så din konto kan bruges som lønkonto med mulighed for at tilknytte et betalingskort. Du kan nemt hæve på kontoen indtil du når det aftalte maksimum, og du kan indbetale, når det passer dig. Desuden betaler du kun renter af det beløb, du har brug for at låne. 

Andelskredittens sammensætning

Du kan låne op til 100 % af andelsboligens værdi. Du kan få en løbetid på op til 20 år, og der er mulighed for afdragsfrihed i op til 10 år. Kreditten udstedes efter normal kreditvurdering og mod, at du stiller sikkerhed med et ejerpantebrev i andelsboligen. Renten er variabel, hvilket du kan læse mere om i oversigten over vores boligaftaler. 

Når du finansierer din andelsbolig, skal du huske at overveje, hvad dine samlede boligomkostninger om måneden bliver, hvordan ejendommens stand er, og andelsforeningens økonomi med mere. 

Tillægslån

Et tillægslån er attraktivt, hvis du har friværdi i din ejerbolig, dit fritidshus eller du drømmer om renovering af køkken og bad, køb af ny bil eller noget helt tredje. Du bestemmer selv, hvad lånet skal bruges på. 

Et tillægslån er et lån, du optager i din ejerbolig som et tillæg til realkreditlån, som du har i forvejen. 

Hvordan optager du et tillægslån?

Der er som udgangspunkt ingen begrænsninger i forhold til at vælge et bestemt type lån - det afhænger af dine nuværende realkreditlån, din daglige økonomi og lovgivningsmæssige krav. Desuden skal du have en friværdi i din ejerbolig eller dit fritidshus for at kunne optage et lån. 

Prioritetslån

Et prioritetslån er en kassekredit i huset, med en tilknyttet opsparingskonto med en ekstra høj rente.

Det er en fordel for dig, der både har lån og opsparing - så får du nemlig en lavere nettorenteudgift.

Normalt betaler du en væsentlig højere rente på dit lån, end du får på din opsparing.

Det kan du lave om på med et Jutlander Prioritetslån - her får du en langt bedre forrentning af din opsparing.

Lav rente på lån og ekstra høj rente på opsparing

Når du opretter et Jutlander Prioritetslån, får du to nye konti:

 • En konto med lånet - din gæld til banken med pant i boligen.
  Renten på lånet afhænger af værdien af boligen.
  Jo mindre gæld der er, jo lavere rente betaler du.
 • En opsparingskonto, hvor du får en ekstra høj rente. 

Pengene fra Jutlander Prioritetslånet sættes ind på opsparingskontoen.

Når pengene står på opsparingskontoen får du en ekstra høj rente. Det gør din nettorenteudgift mindre.

Selv om du bruger nogle af pengene, får du stadig en høj rente af resten.

Du kan - når som helst - sætte penge ind på opsparingskontoen og hæve dem igen, hvis du får brug for dem.

Renten tilskrives kvartalsvis - både på lån og opsparing.

Hvem er lånet relevant for? 
 • Dig, der har et mindre realkreditlån
  Den helt oplagte løsning for dig, der har et mindre realkreditlån - måske med en høj rente - som det ikke kan betale sig at omlægge til et andet realkreditlån. I stedet kan du indfri realkreditlånet med et Jutlander Prioritetslån og udnytte din opsparing til at nedbringe din nettorenteudgift.
 • Dig, der ønsker fleksibel finansiering
  Få for eksempel 60% som et almindeligt realkreditlån og 20% som Jutlander Prioritetslån.Det giver dig stor fleksibilitet, da du selv kan bestemme, om du vil nedbringe dit Prioritetslån ekstraordinært hurtigt. Samtidig kan du udnytte din lønindtægt og opsparing til at nedbringe gælden og dermed den løbende renteudgift.
 • Dig, der overvejer et nedsparingslån 
  En typisk "seniorløsning". Du har et helt eller næsten gældfrit hus og ønsker at bruge noget af formuen i huset til at forsøde tilværelsen med.
 • Dig, der har store likviditetsudsving
  Hvis du har perioder med høje indtægter, kan du udnytte dette til at nedbringe din renteudgift, mens du fortsat har mulighed for at trække på din opsparing i de perioder, hvor din indtægt er lavere.

Du kan også vælge at bruge din opsparingskonto som lønkonto, og automatisk få den ekstra høje rente af din løn. 

Du kan ligeledes få Dankort eller Visa/Dankort til kontoen og bruge den som nemkonto.

Byggekredit

Byggekredit er en kassekredit, der dækker dine udgifter, når du bygger om eller til i din nuværende bolig, eller hvis du vil bygge et nyt hus.

Fordele ved en byggekredit
 • Du får en midlertidig finansiering af dit nybyggeri eller om- og tilbygning
 • Du får dækket dine udgifter efterhånden som byggeriet skrider frem.
 • Renten er variabel. Du betaler renter af det beløb, du har brugt på byggekreditten i byggeperioden.
Din ydelse på lånene

Med en Byggekredit kender du først din låneydelse, når det efterfølgende realkreditlån og et eventuelt banklån er blevet udbetalt. Hvis du vil kende ydelsen på forhånd, har du mulighed for at lave en fastkursaftale på realkreditlånet.

Grundkøbskredit

Går du i byggetanker?

Med Jutlander Banks grundkøbskredit kan du finansiere din byggegrund i perioden fra du har købt grunden, til dit hus står færdigt, og den endelige finansiering i kreditforening og bank falder på plads.

Grundkøbskreditten kan løbe i et år.

Inden du køber en grund og begynder at bygge et hus på den, er det vigtigt, at få regnet på, hvad det koster at bygge nyt hus - inklusiv grund, hus og anlæg af have m.v. Samtidig regner vi også på, hvor dyrt et hus du har råd til at bygge. Hverdagen bliver ikke sjov i det nye hus, hvis økonomien bliver for stram.

Jutlander Grundkøbskredit 1,99% p.a. *

* Her kan du læse "det med småt" i et eksempel på en grundkøbskredit på 500,000 kroner.

Debitorrenten

2,00 % (årlig rente incl. renters rente). Rentesatsen er variabel og tilskrives hvert kvartal.

Hovedstol/kreditmaksimum

512.360 kroner.

Det samlede kreditbeløb

500.000 kroner.

Stiftelsesprovision

3.000 kroner, hvortil der kommer tinglysningsomkostninger på 9.360 kroner.

ÅOP før skat ved 100 % udnyttelse

4,5 %.

Kredittens løbetid

1 år.

Det samlede beløb, der skal betales tilbage

522.556 kroner.

Samletrentebeløb

10.196 kroner i løbet af kredittens 1-årige løbetid.

Disse tal forudsætter et helkundeforhold, at du er godkendt kreditvurdering og at en efterfølgende finansiering af husbyggeriet optages i eller gennem Jutlander Bank. 

"Vi skulle bruge en bank, der ville låne os penge til en ny lejlighed, vi gerne ville købe"

Vi er personlige og tilgængelige, når vi rådgiver vores kunder. Det er en stor beslutning at købe en ny bolig, og derfor er vi gerne med dig under hele processen. 

I filmen herunder kan du høre, hvordan Tinna fra Aars rejste til København for at mødes med et ungt par, som drømte om en ny lejlighed. 

Kontakt os

Vi er tilgængelige døgnet rundt