Badebro

Alle vil ha’ et sommerhus

Ja, overskriften er selvfølgelig en vældig overdrivelse.

Men ligesom corona-krisen har vendt op og ned på rigtigt mange danskeres hverdag, så har mange familier også taget deres sommerferieplaner op til revision. Og de tørre tal viser, at flere og flere bruger de penge, de havde planlagt at bruge på en udlandsrejse til sommer, som udbetaling til en fritidsbolig.

Går du og din familie også med en drøm om egen fritidsbolig, så er I velkomne til at kontakte Jutlander Bank. Vi kan hjælpe jer med at beregne, hvad I har råd til at sætte jer for, inden I går ud på markedet.

Du kan få et indtryk af, hvad det koster at låne til et fritidshus, ved at bruge vores beregner. Beregneren åbner i et nyt vindue, når du klikker på billedet herunder:

Sommerhussalget steg 19 procent i marts

Det er internetportalen Boligsiden, der holder øje med udviklingen på boligmarkedet. Og den seneste opgørelse for udviklingen i marts 2020 viser, at handler med villaer, rækkehuse og ejerlejligheder er faldet betydeligt, mens sommerhushandlerne omvendt havde en fremgang. Trods corona. Eller måske på grund af corona.

I marts blev der solgt 913 sommerhuse i Danmark. Det er en stigning på 19 procent sammenlignet med marts sidste år.

I Jutlander Bank formidlede vi faktisk i marts 2020 dobbelt så mange realkreditlån for vores kunder til finansiering af et fritidshus, som vi gorde både i marts 2019 og i marts 2018.

I en afstemning på Boligsiden i april svarede tre ud af ti brugere, at corona, klimadebatten og de gode, danske somre har fået dem til at overveje at købe et sommerhus. Det angav 36 procent. Halvdelen af dem ønsker at købe et sommerhus hurtigst muligt. Den anden halvdel vil vente, til corona-krisen er overstået.

Sommerhus er for fornøjelsens skyld

Når du køber fritidsbolig, skal du gøre det, fordi du har lyst og behov – ikke fordi du forventer en gevinst ved senere salg.

Sommerhuspriserne er erfaringsmæssigt de første, der bliver berørt af konjunktur-ændringer. Sommerhusmarkedet er altså mere sårbart end markedet for helårsboliger. Derfor er der ingen garanti for, at dit sommerhuskøb giver en økonomisk gevinst.

Til gengæld får du og din familie en ekstra bolig, I kan nyde i mange år frem – og det kan være en god investering i sig selv.

Hold dig opdateret på økonomi og finans
Hvis du oplyser din mail i feltet, giver du tilladelse til, at Jutlander Bank må sende dig nyhedsbreve og andet, vedrørende vores ydelser, pr. mail og behandle dine personoplysninger i overensstemmelse med vores vilkår for behandling af personoplysninger. Samtykket kan altid trækkes tilbage ved at kontakte os. Læs vores privatpolitik her.

Læs vores privatlivspolitik her